Udstillinger af mine værker

At få lov til at udstille sine værker må være skønt for enhver kunstner, tænker jeg. For mit vedkommende var det i hvert fald en virkelig god oplevelse at komme med ved en censureret udstilling med et par malerier ved min allerførste offentlige fremvisning. Det var nok derfor, at min begejstring var så stor.

Hillerøds Censurerede Forårsudstilling

& Kunsthuset Annaborg

Marts – april 2019

Igennem dommerpanelets nåleøje

Det var med stor spænding, at jeg indsendte fem af mine Fanø-malerier til Hillerøds Censurerede Forårsudstilling 2019. Et dommerpanel afgjorde under lukket censur, hvilke malerier, skulpturer og fotocollager, som skulle udstilles.

Ud af 777 indsendte værker fra hele landet, blev 133 værker antaget. Med bankende hjerte kiggede jeg en aften listen over antagne kunstværker igennem på min computer. Mit navn stod der. To af mine malerier var kommet igennem nåleøjet. Det var virkelig en fed oplevelse, jeg måtte lige danse en lille sejrsdans.

Jeg udstillede sammen med den berømte Salvador Dali

Ved ferniseringen og åbningen af Hillerød Kunstdage var den røde løber rullet ud, og der gik en sikkerhedsvagt rundt i lokalet. Jeg var benovet. Der blev sandelig passet godt på mine malerier. Men det gik op for mig, at den skærpede sikkerhed skyldtes en særudstilling af Salvador Dali’s grafik. En af det 20. århundredes mest betydningsfulde kunstnere. Og mine malerier hang i samme lokale!

Efterfølgende blev hele den Censurerede Udstilling flyttet til Kunsthuset Annaborg og udstillet det meste af april måned. Iøvrigt en smuk, gammel bygning, hvor alle malerier fik flot lys og plads på væggene.

De fem dommere havde travlt

Censorerne var Edel Willerup Hartvig, Leif Nielsen, Kristian Devantier, Mia-Nelle Drøschler og Pia Fonnesbech. De foretog en grundig analyse og vurdering af værkerne.

Jeg talte tilfældigvis med en af dommerne, Edel Willerup Hartvig, ved et kaffebord under udstillingen. Jeg var overrasket, da hun nævnte nogle af motiverne i mine værker og komplimenterede farverne. Hun fortalte, at de havde haft en travl uge. “Bemærk lige”, sagde hun: “Jeg kan faktisk huske dine malerier, og jeg har den sidste uge kigget på over 700”. Det gjorde mig rigtig glad.

Fanø-malerier udstillet i Sydbank Ribe

August – september 2019

Plads på væggen til lokale kunstnere

En dag læste jeg i avisen, at Morten Bøje Jørgensen, Filialchef i Sydbank Ribe, gav lokale kunstnere mulighed for at udstille deres værker i banken. Der stod, at han håbede, ”andre kunstnere ville stå i kø for at udstille”. Den kø ville jeg bestemt gerne stille mig op i, så jeg ringede til Morten og fik en aftale i stand.

Der kom lige en barselsorlov ind over for Mortens vedkommende, men en fredag morgen mødtes jeg endelig med ham, og sammen hængte vi mine Fanø-malerier og doodlerier op på væggen i banken.

Bankmand med tommestok i baglommen

Han er bare helt fantastisk, ham Morten. Han medbragte selv boremaskine, rawplugs og skruer. Jeg skulle bare fortælle, hvordan jeg gerne ville have alle malerierne til at hænge. Han borede i den knaldhårde betonvæg på livet løs, mens han betroede mig, at han faktisk er udlært tømrer. Det var dengang, hvor han spillede fodbold, og uddannelsen som tømrer gav ham mulighed for at få tid til at træne.

Han endte dog ikke i nogen superliga, og tømrer havde han egentlig ikke lyst til at være, så han blev en talknuser i stedet og er nu Filialchef i Sydbank Ribe.

 

Banken har fået en læringsvæg

Mortens hustru ejer Café Fru Dax på Rømø, som også har lokal kunst hængende på væggene. Jeg tænker, at han nok har ladet sig inspirere af hende. Derfor forstod han også tydeligt min begejstring for Fanø, som afspejler sig i mine værker ”Fanø-stemninger”. Dog har Fanø nok meget mere historie og kulturarv end Rømø, mente han, og hentydede til alle mine korte fortællinger om hvert maleri eller doodle-tegning.

Hvis beskueren vil vide mere om tankerne bag malerierne, hænger der nemlig små oplevelses-kort: ”Historien bag maleriet”. Gæsten kan trække i en rød snor, hvorved kortet vipper op, og afslører en lille historie. Måske har kunderne i Sydbank slet ikke tid til at tale med bankrådgiveren længere – de får travlt med at læse historierne på læringsvæggen, som Morten kalder den.

Læs iøvrigt artikel i Jydske Vestkysten om udstillingen.

 

De små historier på læringsvæggen

Ved siden af de udstillede malerier og doodle-tegninger i banken hænger der små oplevelseskort, hvor den nysgerrige eller videbegærlige gæst kan trække i en rød snor, så kortet vipper op og giver mulighed for at læse om historien bag maleriet.

KIG BAGVED KORTENE – hold musen hen over billedet eller prik på den med din finger (tablet og mobil).