Godnathistorier for børn

I skolen fik jeg at vide, jeg havde en livlig fantasi og var lidt af en dagdrømmer. Fantasien har jeg stadig, så derfor kan jeg rigtig godt lide at skrive og fortælle godnathistorier til børn. Dagdrømmer gør jeg nok også, for jeg kunne godt tænke mig at udgive en børnebog med alle mine små eventyr. Indtil videre bliver det bare et par historier på siden her – til dig som forældre, til at downloade og læse højt ved sengetid. God fornøjelse.

Kong Jeppes guld

På det høje hvide slot sad Kong Jørn ved morgenbordet og drak sin kaffe. For enden af det 12 meter lange bord sad hans kone, Dronning Trine-Louise. Hun spiste lidt frugt, mens kongen derimod gladeligt kastede sig over 7 kryddere og en halv griseskank; rester fra aftensmaden dagen forinden.

”Nå, hvad bliver det så til med dig og den bro?”, spurgte Dronning Trine-Louise, venligt men også lidt bestemt. Kongen surmulede bag sit store skæg: ”Det ved du godt, det bliver aldrig til noget.”

”Nej, da slet ikke, hvis du ikke selv tror på det længere”. Dronning Trine-Louise lagde servietten fra sig, og straks stod der en tjener klar til at trække stolen ud for hende. Hun nikkede hen mod de to piger ved den ene side af langbordet som tegn på, at de også måtte rejse sig fra morgenbordet. Prinsesse Mette-Klara og lillesøster prinsesse Dagmar forlod spisesalen sammen med deres mor. Ved den anden side af bordet, tættere ved kongen, sad en dreng på 12 år. Det var Kronprins Jeppe. Han var helt opslugt af sine egne tanker og hørte næsten ikke, at hans far Kongen holdt en lang enetale om at være en fornuftig ung mand, der havde sunde interesser som vildsvinejagt og ridderturneringer. Jeppe sad nemlig og tænkte på sin yndlingsbeskæftigelse – spil med bold…

Skriv til mig

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig. Jeg skal nok svare hurtigst muligt.

6 + 7 =